Over mij, wie is de Nederlandse gids in Dubrovnik?

Wie is de Nederlandse gids in Dubrovnik?
Wat leuk dat je kennis met me wil maken.

Ik heet je welkom in Dubrovnik, een heerlijke stad in het zuiden van Kroatië.

Mijn naam is Antje van Berkel-Crvik, ik ben Nederlandse van oorsprong, geboren en opgegroeid in Noord Brabant. Een groot deel van mijn jonge jaren bracht ik met veel plezier door in België, waar ik gewoond en gewerkt heb. Ik ben een grote natuurliefhebber, kook graag, ben creatief en kunst en geschiedenis behoren tot mijn grote interesse.

Antje, Nederlandse gids Dubrovnik

Hoe kwam ik in Dubrovnik

Toen ik in het voorjaar van 1990 door een touroperator als reisleidster naar Dubrovnik werd uitgezonden moest ik eerlijk gezegd eerst even in een atlas kijken waar deze stad nu eigenlijk precies lag…  Koffer en werkmateriaal werden voor acht maanden ingepakt en ik vloog naar Dubrovnik.

Vanaf het eerste moment voelde ik me meteen “thuis” in Dubrovnik. De vriendelijkheid van de bevolking, het aangename mediterraan klimaat, de rijkdom van de historische stad, de prachtige omgeving en de vele uren zonneschijn maakten mijn seizoen als reisleidster onvergetelijk. En meer zelfs: ik leerde tijdens mijn verblijf mijn Kroatische man, Božo Crvik, kennen.

 

Van Brussel naar Dubrovnik

Tijdens de moeilijke jaren van de Kroatische onafhankelijkheid oorlog woonden en werkten wij in Brussel waar ook onze 2 zonen geboren zijn. Dubrovnik bleef al die tijd in ons hart en in 2004 besloten we ons leven in België om te ruilen voor een nieuw leven en avontuur in Kroatië. Mijn man en ik namen afscheid van onze collega’s en werkgevers. Onze hele inboedel werd ingepakt en werd met een enorme vrachtwagen naar Kroatië verhuisd. Voor mijn man was het “back home”,  voor mij was het een start van een compleet nieuw leven. Ik leerde de Kroatische taal en cultuur en voelde me weer opnieuw meteen thuis. Samen met ons gezin wonen wij in het geboortehuis van mijn man, gelegen tussen de wijngaarden, cipressen en olijfbomen in een rustig dorpje in Konavle, de mooie groene streek ten zuiden van Dubrovnik. 

 

Succes door met hart en ziel te werken

Samen met mijn man Božo, run ik sinds jaren een succesvol reisbureau, Perfect Travel Croatia genaamd. Wij organiseren privé-excursies naar de mooiste plekken in de omgeving van Dubrovnik en nabijgelegen buurlanden, organiseren privé transfers en verzorgen taxi service vanaf de luchthaven van Dubrovnik. Ook ikzelf zit regelmatig achter het stuur voor een privé-excursie of transfer met Nederlandstalige begeleiding. Taalvaardigheid, persoonlijke service, kwaliteit en vakkennis zijn onze sleutelwoorden voor een succesvol bedrijf.

 

Binnen ons bedrijf is “het gidsen” mijn specialiteit

Sinds jaren ben ik een officiële gids met licentie voor Dubrovnik & Dubrovnik provincie voor de Nederlandse, Engelse en Franse taal.

Ik vind het heerlijk om samen met klanten door Dubrovnik te wandelen, hen de prachtige middeleeuwse stad te laten ontdekken en mijn kennis over de geschiedenis, de cultuur, de architectuur, de tradities, de gastronomie, de manier van leven in Dubrovnik en in Kroatië met hen te delen.

Juist omdat ik als Nederlandse in Kroatië woon en werk, voel ik perfect aan wat toeristen graag willen weten. Door mijn achtergrond kan ik vergelijken en inspelen op hun wensen en interesses, daarom is elke rondleiding uniek en persoonlijk.

Ik ben niet die typische stadsgids met paraplu of vlaggetje die elke keer opnieuw haar standaardtekst “afdraait” en klanten volpropt met jaargetallen. Uiteraard is enige verwijzing naar de geschiedenis noodzakelijk tijdens een rondleiding maar het moet vooral boeiend en gezellig zijn.

 

Tot binnenkort in Dubrovnik
Zonnige groeten,

Antje van Berkel-Crvik
Perfect Travel Croatia
Dubrovnik
info@perfect-travel-croatia.com

Officiele stadsgids voor Dubrovnik & Dubrovnik provincie
Ik gids in de talen: Nederlands, Frans, Engels.

 

Nederlandse gids Dubrovnik

Antje, Nederlandse stadsgids Dubrovnik.