Nederlandse rondleiding Dubrovnik

Bezoek & ontdek Dubrovnik met een Nederlandstalige gids.


Maak een Nederlandse rondleiding In Dubrovnik.

Maak een Nederlandse rondleiding in Dubrovnik, de mooiste stad van Kroatië, Dubrovnik de parel van de Adriatische Zee.  Dubrovnik in het zuiden van Kroatië aan het kristal heldere water van de Adriatische zee.

Dubrovnik met zijn rijke geschiedenis, zijn unieke architectuur, zijn typische mediterrane sfeer, zijn middeleeuwse stadsmuren, zijn rijkdom aan musea, zijn gastvrije sfeer, zijn fijne restaurants, terrassen en gezellige winkeltjes.

Dubrovnik is een stad die je minimaal één keer in je leven bezocht moet hebben.

 

Nederlandse rondleiding Dubrovnik

Maak een Nederlandse rondleiding in Dubrovnik, ontdek & bezoek deze stad met Nederlandstalige stadsgids Antje van Berkel – Crvik 
Prive rondleidingen in Dubrovnik op maat. Elke rondleiding wordt aangepast volgens jullie interesse, wensen en ritme.

Nederlandse privé rondleidingen Dubrovnik

Beleef Dubrovnik onder leiding van Nederlandse stadsgids Antje van Berkel-Crvik

4 rondleidingen, maak je keuze:

 

1.  Rondleiding Dubrovnik oude stad.

Dubrovnik rondleiding met Nederlandse gids

Tijdsduur ongeveer 2 uur

Hoogtepunten: Nederlandse rondleiding in Dubrovnik, Pile poort, Onofrio fontein, wandeling over hoofdstraat Stradun met aanliggende monumenten, Ulica od Puča straat, Gundulić plein, Rectoren paleis (buitenaanzicht), Kathedraal van Dubrovnik (buitenaanzicht), oude haven, Sponza paleis, St. Blasius kerk enz.

Ontspannen wandeling met interessante uitleg door het oude centrum onder begeleiding van gids Antje / officiële Nederlandse gids.

Entreegelden voor musea en kloosters zijn extra.
Een bezoek aan musea of klooster is geen verplichting.
Programma en wandelroute wordt aangepast volgens jullie wensen en interesse.

Prijs op aanvraag. Stuur een email naar: info@perfect-travel-croatia.com

 

2.  Combinatie: Dubrovnik & Stadsmuren

Nederlandse gids Dubrovnik

 

Tijdsduur : ongeveer 3 uur

Hoogtepunten: Dubrovnik stadsmuren & rondleiding oude stad.
Nederlandse rondleiding in Dubrovnik, Pile poort, wandeling over Dubrovnik stadsmuren, Onofrio fontein, hoofdstraat Stradun, Rectoren paleis (buitenaanzicht), Kathedraal van Dubrovnik (buitenaanzicht), oude haven, Sponza paleis, St. Blasius kerk enz.

Ontspannen wandeling met interessante uitleg over stadsmuren en historisch centrum van Dubrovnik onder begeleiding van gids Antje / officiële Nederlandse gids.

Entreetickets voor stadsmuren worden ter plaatse gekocht en zijn niet inbegrepen.
Entreetickets voor musea zijn niet inbegrepen. (een bezoek aan musea of klooster is geen verplichting).
Programma en wandelroute wordt aangepast volgens jullie wensen en interesse.

Prijs op aanvraag. Stuur een email naar: info@perfect-travel-croatia.com

 

3.  Dubrovnik ontdekken & proeven
(FOOD TOUR DUBROVNIK)

 

Tijdsduur : ongeveer 02u30min

Hoogtepunten: Ontdekken & proeven, Nederlandstalige rondleiding Dubrovnik & specialiteiten proeven, Pile poort, Onofrio fontein, hoofdstraat Stradun met aanliggende monumenten, Ulica od Puča straat, Gundulić plein, Rectoren paleis (buitenaanzicht), Kathedraal van Dubrovnik (buitenaanzicht), oude haven, Sponza paleis, St. Blasius kerk enz.

Ontspannen rondleiding door het oude centrum onder begeleiding van gids Antje / officiële Nederlandse gids. Tijdens de rondleiding strijken we neer op een terrasje om specialiteiten van de streek te proeven in combinatie met een glas wijn.

Programma, wandelroute en proef-specialiteiten worden aangepast volgens jullie wensen en voorkeuren.
“Proefspecialiteiten” bestaan o.a. uit kaas & wijn, vis hapjes, vleeshapjes….  Maak je wensen kenbaar, ik regel de rest.
Entreegelden voor musea en kloosters zijn extra. Een bezoek aan musea of klooster is geen verplichting.

Prijs op aanvraag. Stuur een email naar: info@perfect-travel-croatia.com

 

4.  Dubrovnik oude stad & Cavtat.
(RONDLEIDING & VERVOER)

 

Nederlandse rondleiding in Dubrovnik

Tijdsduur 4 tot 5 uur

Hoogtepunten: Dubrovnik oude stad & Cavtat. Combinatie van wandelen en vervoer met prive chauffeur. Nederlandse rondleiding in Dubrovnik, Pile poort, Onofrio fontein, wandeling over hoofdstraat Stradun met aanliggende monumenten, Ulica od Puča straat, Gundulić plein, Rectoren paleis (buitenaanzicht), Kathedraal van Dubrovnik (buitenaanzicht), oude haven, Sponza paleis, St. Blasius kerk, vervoer per Mercedes E-class of minivan van Dubrovnik naar Cavtat, fotostop onderweg, rondleiding & vrije tijd in Cavtat, vervoer terug naar Dubrovnik.

Een ontspannen combinatie van interessante prive rondleiding in historisch centrum van Dubrovnik en vervoer met prive chauffeur van Dubrovnik naar Cavtat.  Volledig onder begeleiding van gids Antje / officiële Nederlandse gids.

Entreegelden voor musea en kloosters zijn extra.
Een bezoek aan musea of klooster is geen verplichting.
Programma en wandelroute wordt aangepast volgens jullie wensen, interesse en ritme.

 

TripAdvisor Travellers’ Choice 2023, 2022, 2020,2019, 2018.

 

Prijs op aanvraag. Stuur een email naar: info@perfect-travel-croatia.com

 

Laat ik me even voorstellen, wie is die Nederlandse gids in Dubrovnik?

Mijn naam is Antje van Berkel-Crvik, ik ben Nederlandse, woon & werk al vele jaren in de prachtige streek van Dubrovnik waar ik samen met mijn Kroatische man het succesvol reisbureau Perfect Travel Croatia run.  Buiten het verzorgen van prive rondleidingen in Dubrovnik en prive excursies naar de mooiste bestemmingen in de streek van Dubrovnik organiseren wij ook vervoer van Dubrovnik luchthaven naar elke gewenste bestemming.

 

Mijn stad Dubrovnik

Dubrovnik, niet mijn geboortestad maar Dubrovnik is door de jaren heen ook “mijn stad” geworden. De stad waar je dagen kan rondwandelen en steeds weer iets verrassends ontdekt, de stad die kunst en cultuur ademt, de elegantie van straatjes en steegjes, de rijke geschiedenis die je overal volgt, de mediterrane sfeer en al zijn tradities.
Dubrovnik, wat ben je mooi en uniek.

 

Nederlandse gids Dubrovnik

Nederlandse gids Dubrovnik, Antje van Berkel-Crvik

 

 

Bij een rondleiding komt echt alles aan bod

Veel bezoekers denken Dubrovnik gezien te hebben als ze over Stradun hebben gewandeld, wat foto’s van monumenten hebben gemaakt en een drankje genuttigd hebben op een terrasje.

 

Dubrovnik is zoveel meer

Dubrovnik biedt zoveel meer. Het verhaal, de geschiedenis van Dubrovnik maakt het juist zo interessant.
Bij een rondleiding komt echt alles aan bod, je mag vragen stellen, ik pas de wandelroute volgens jullie interesse aan, laat maar weten wat je leuk en minder leuk vindt. De een houdt immers van musea en kerken, de ander wandelt liever over de ochtendmarkt van het Gundulic plein, of wil je weten waar de winkeltjes zijn of wil je Game of Thrones film locaties zien en wie weet wil je graag lekkere dingen en specialiteiten proeven. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Maak je wensen kenbaar, we maken er een aangename en vooral interessante en ontspannen rondleiding van.

 

Zie meer, geniet meer, leer meer

Maak een rondleiding in Dubrovnik met Nederlandse gids Antje.
Vele tevreden klanten zijn jullie al voor geweest, lees de reacties/reviews onder aan de pagina.

Stadswandeling door Dubrovnik

Tot ziens in Dubrovnik,

Antje van Berkel-Crvik
Nederlandse stadsgids Dubrovnik
Perfect Travel Croatia

Ps. ik gids ook in Engels en Frans.

Mobiel: +385912707800

info@perfect-travel-croatia.com

 

Lees de laatste Blogs op de:  Blog-pagina.

 

 

Testimonials / Reviews van onze klanten:

Geweldige, overdonderende, prachtige stedentrip!!

Ik kan namens mijn 9 vriendinnen beamen dat de rondleiding die we van Antje gekregen hebben in het oude Dubrovnik een fantastische ervaring was. Antje weet echt alles over deze prachtige stad. Ze vertelt vol enthousiasme en is tegelijkertijd heel relaxed. Geen “vlaggetjesvrouw” zoals ze zelf zegt. Heel fijn om met haar de stad te ontdekken . Ze runt samen met haar man een bedrijf waarin ze de rondleidingen verzorgt maar ook evt vervoer van en naar het vliegveld. Echt een aanrader om hen te boeken voor een onvergetelijke ervaring.
Vriendinnengroep van 9  / Sept 2022

 

Antje beste gids in Dubrovnik, Božo perfecte gids dagtocht! 
Dubrovnik is een stad met veel geschiedenis. Het was leuk om deze stad te ontdekken in onze eigen taal. Samen met de gids Antje hebben we genoten van de schitterende stad met stadsmuur, prachtige pleinen, pittoreske straatjes en gebouwen. Het tempo van de gidsbeurt was heel aangenaam. Antje vertelde ook heel veel details die je niet in de reisgidsen leest. Antje is een goede gids en zeker een must. Bedankt voor de fijne voormiddag! Samen met haar man Božo hebben nog een daguitstap gedaan naar Mostar, Kravice watervallen. Met dezelfde passie als Antje deelde Božo interessante informatie over de geschiedenis, streek, tradities, wijnbouw etc…. Het was aangenaam om ook eens vanuit Dubrovnik het binnenland te ontdekken. Božo was een goede chauffeur, we hadden genoeg tijd om de stad en de watervallen te ontdekken. Hij verraste ons ook met steden die we nog niet ontdekt hadden in de reisgidsen. Antje en Božo zijn aangename gidsen en zeker aan te raden!
Marleen / Aug 2022.

 

Rondleiding in Dubrovnik met Antje 

Antje gidste ons door Dubrovnik. Ze doet dat met zoveel passie en liefde voor de streek, het werkt aanstekelijk, ze laat je verliefd worden op deze mooie stad. Een stad met een rijke geschiedenis, zoveel mooie plekjes om te ontdekken. Zonder de rondleiding van Antje, zouden we nooit de ziel van Dubrovnik en de bevolking ervaren hebben. Ik raad iedereen aan om zich door Antje te laten gidsen, ze werkt op maat van de klant en voelt perfect aan waar de interesses liggen en past zich daaraan aan. Ze dramt geen tekstje af en heeft een antwoord op alle vragen. Toprondleiding met een heel fijne dame! Dorothy & Kenneth.   10/2021

 

Antje beste gids in Dubrovnik! 
Antje is een leuke en vrolijke gids! We hebben 2,5 uur een prive rondleiding gehad in Dubrovnik en hebben er nog echt iets van opgestoken. Normaal boek ik dit soort tours niet, maar een zeer leuke ervaring die we iedereen kunnen aanraden. En niet onbelangrijk, nog betaalbaar ook 👍🏻👍🏻👍🏻
Melvint – 09/2021

 

Antje ( onze lokale gids van Perfect Travel Croatia) was geweldig! Ze heeft onze zondagvoormiddag gemaakt en de begeleide tour was de perfecte start van onze vakantie en Dubrovnik. Antje is zeer gemoedelijk, sociaal en ademt Kroatië en Dubrovnik alsof ze er geboren is. Door haar jarenlange ervaring als local voel je de passie en kennis die we nodig hadden om een ander perspectief te krijgen van de stad en het land. Onze vragen bleven komen en Antje heeft ze allemaal met plezier beantwoord.
Ze was ook voorzien van de juiste attributen zoals kaarten, foto’s,… en een absolute topper: ze past haar route perfect aan aan onze noden en interesses ( private tour!).
Kenneth & vrienden 08/2020

 

Wij zijn jullie zeer dankbaar voor de professionele begeleiding in Dubrovnik. Vandaag een fantastische rondleiding gedaan met Nederlandstalige gids Antje van Berkel-Crvik in Dubrovnik.
Deze vriendelijke dame toont je alle verborgen plekjes van een indrukwekkend mooie oude, en door het gevolg van Corona een ietwat verlaten stad.

Wij hebben maximaal kunnen genieten mede dankzij jullie deskundig advies. Zelfs de drie uur durende transfer van Dubrovnik naar Makarska vloog voorbij omdat ik met chauffeur Bozo een goede gesprekspartner had. Ik heb heel wat van hem opgestoken. Ik hoop voor jullie dat de situatie vlug normaliseert!  Groeten, Familie De Pandelaere. 07/2020

 

Prijswinnares Kroatië Forum: Vandaag hebben we de stadswandeling gedaan met Antje die ik gewonnen had via de wedstrijd van Kroatië forum. Wat ben ik blij met mijn prijs. De wandeling met Antje als Nederlandstalige gids was geweldig…wij hebben genoten! Bedankt Antje , Bedankt Kroatië Forum.      Kelly C.    07/2020

 

Tip voor een bezoek aan Dubrovnik
Voor iedereen die Dubrovnik wil bezoeken en meer wil weten over deze prachtige stad die op de Unesco wereld erfgoed lijst staat heb ik een Tip.

Boek een privé rondleiding bij Perfect Travel Croatia https://perfect-travel-croatia.com/. Wij zijn vandaag door een geweldige Nederlandstalige gids Antje Van Berkel-Crvik rondgeleid door Dubrovnik. Zij is een zeer deskundige gids die haar tour door de stad goed aanpast aan haar gezelschap en goed tegemoet komt aan de wensen van de groep die zij rondleid.

Wij hadden nooit zoveel over Dubrovnik te weten gekomen als we zelf door de stad hadden rondgelopen. Naast alle feiten en weetjes weet ze ook de rustige plekjes te vinden en doet ze net dat extraatje om de ervaring in de stad onvergetelijk te maken.

Antje bedankt voor deze onvergetelijke ervaring.
Fam. B. Sunnotel-van Rijn  07/2020

 

Onze stadswandeling in Dubrovnik was geweldig, wat een prachtige stad. Wij konden wel uren blijven luisteren naar de prachtige verhalen en uitleg van Antje.

Met Antje zijn we de stadsmuren op geweest en daarna nog een tour door de oude stad, Antje heeft zoveel liefde voor de stad en dat is echt merkbaar in haar verhalen.
Als je in Dubrovnik bent kun je er bijna niet omheen om een tour met Antje te doen!
J.B 08/2019

 

In Juli 2019 een begeleide stadswandeling gehad door Dubrovnik. Zeker een aanrader als je de stad wenst te ontdekken. Je leert over de geschiedenis van de stad en gaat straatjes in die je anders niet zou doen. Ook kan je zelf aangeven wat je belangrijk vind en Antje speelt daarop in.
Wij waren heel tevreden.
E.H. 07/2019

 

Wij hadden geboekt voor een uitstapje naar Dubrovnik oude stad en Cavtat. We hadden onze 3 kleine kids bij en dan is het leuk dat je uitstap aangepast is aan hun tempo. Alles is prima gelopen zoals afgesproken. Antje (de gids) is ons komen ophalen waar wij verbleven en zijn doorgetrokken naar Dubrovnik oude stad en Cavtat.

We kregen leuke informatie mee over de historiek van de stad en het leven in en rond de stad enz… De kids werden er bij betrokken en vonden het ook heel aangenaam. Een aanrader om te doen!     G.C. 07/2019

 

Familiereis naar Dubrovnik en Kotor.  Een positief en aardige gids/begeleidster ervaren in Antje. Kundig, handig en op de hoogte, flexibel in draai van afgesproken plannen naar onze hand als dat ons uitkwam. Nimmer moeilijk doen, en er op tijd zijn en als het moest voor ons staan en gaan. Ook de voorbereidende contacten waren opvallend geïnteresseerd en welkom. Kent haar taaltje. Een nette en kordate reisbegeleider/gids, zonder ongewenste dominantie. Antje die blijkbaar met haar echtgenoot Perfect Travel Croatia vormt, bevelen we aan bij een reis naar Kroatië.

Toppertje van een gastvrouw kun je wel zeggen om het 11 volwassen gezinsleden perfect naar de zin te maken. Bedankt.
D.F. 04/2019

 

 

 

Dubrovnik, korte historische introductie

Dubrovnik werd in de 7de eeuw, rond het jaar 614, gesticht door Romeinse Iliyriërs uit Epidauros (het actuele Cavtat), die op de vlucht waren voor de oprukkende Slavische volkeren.

Dubrovnik was onder bescherming van het Byzantijnse rijk en later onder Venetiaans bestuur van 1205 tot 1358. 

 

Onafhankelijke republiek van Dubrovnik

Van 1358 tot 1808 was Dubrovnik volledig onafhankelijk als de Republiek Ragusa ofwel de Republiek van Dubrovnik.

Tijdens de 15de en 16de eeuw vierde handel en zeevaart hoogtij, de vloot van de Republiek van Dubrovnik telde maar liefst meer dan 250 schepen. Door succesvolle zeevaarthandel en economie bloeiden de kunsten, nieuwe handelsroutes en de ontdekking van Amerika droegen enorm bij aan de rijkdom van de Republiek van Dubrovnik.

 

Verwoest en weer opgebouwd

Een ernstige aardbeving in het voorjaar van 1667 verwoeste een groot deel van het oude centrum. Dubrovnik is er in geslaagd zijn prachtige gotische, renaissance en barokke kloosters en kerken, paleizen en fonteinen te behouden. 

Na de eerste wereldoorlog maakte Kroatië deel uit van het Joegoslavië. Na de dood van Tito (1980) viel het Joegoslavië langzaam uiteen, wat uiteindelijk resulteerde in oorlog tussen de verschillende deelstaten. 

 

Van Joegoslavie naar onafhankelijk Kroatie

Tijdens de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog, december 1991, werd het historisch centrum van Dubrovnik zwaar beschadigd door artillerie van het Joegoslavische leger.

 

Dubrovnik, UNESCO werelderfgoed lijst

Dankzij UNESCO en internationale hulp werd Dubrovnik volledig in zijn oude glorie hersteld. Kroatië maakt deel uit van de EU sinds 2013. Dubrovnik staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 1979.