Dubrovnik weekendje weg

Dubrovnik weekendje weg. Snak je ook zo naar zon, even een weekendje weg, even uit die dagelijkse sleur, zin om Mediterrane sfeertjes op te snuiven, lekker ontspannen op een terrasje zitten, warme zon op je huid, musea bezoeken, samen een hapje eten en lokale specialiteiten proeven ? Dan ben jij klaar voor een Dubrovnik weekendje weg.

 

Rechtstreekse vluchten naar Dubrovnik

Vanuit Nederland en België vlieg je direct of met een overstap naar Dubrovnik in het uiterste zuiden van Kroatië. Tijdens zomermaanden vlieg je van Schiphol, Rotterdam, Eindhoven of Zaventem direct naar Dubrovnik.
Dagelijks kun je vanuit Nederland of Belgie vliegen naar Dubrovnik, hetzij direct of met een overstap. Combineer, plan en organiseer je weekend of week naar Dubrovnik.

 

 

Dubrovnik weekendje weg

Nu lezen, leuke tips en weetjes over Dubrovnik

De Dalmatische schoonheid Dubrovnik.
Een artikel uit het Volkskrant Magazine van 9 April 2022 met tips van Nederlandse gids in Dubrovnik Antje van Berkel - Crvik.

Waar moet je wezen? Wat moet je zien en waarom?
Gids Antje gidst ons buiten de gebaande paden in Dubrovnik.
Bewaar deze tips voor je Dubrovnik weekendje weg.

Dubrovnik weekendje weg, de beste tips voor Dubrovnik.

Dubrovnik Tips & Weetjes van Nederlandse gids in Dubrovnik, Antje van Berkel-Crvik

 

Op pad om Dubrovnik's oude stad te ontdekken.

In Dubrovnik is zoveel te zien, zoveel te ontdekken, maak een prive rondleiding met Nederlandse gids Antje van Berkel - Crvik in oude stad van Dubrovnik langs de belangrijkste historische gebouwen, monumenten, typische straatjes en pleintjes. Tijdens de ochtenduren lopen we over de sfeervolle kleurrijke markt op het Gundulić plein.

Leer meer over de rijke geschiedenis van Dubrovnik, de periode van de Republiek van Dubrovnik, Mediterrane architectuur, locale tradities, het dagelijks leven in Dubrovnik en Kroatië, de moeilijke jaren tijdens de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog, Game of Thrones filmlocaties, gids Antje kent typische restaurantjes, terrasjes, leuke winkeltjes en nog zoveel meer.

Reserveer je prive rondleiding met Nederlandse gids tijdig en ontmoet gids Antje op de plaats van afspraak in de omgeving van de Pile poort / Dubrovnik oude stad.

 

Dubrovnik en zijn klimaat

Dubrovnik en omgeving geniet van een Mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. Tijdens zomermaanden schijnt de zon maar liefst gemiddeld 11 uur per dag.
Maanden April, Mei, begin Juni, September en Oktober zijn aangename maanden om de omgeving te ontdekken en actief bezig te zijn. Maanden Juli en Augustus zijn de warme zomermaanden, ideaal voor strand, zonnebaden, zwemmen, watersport en lange zomernachten.
Zwemmen in het helderblauwe water van de Adriatische zee doe je van Mei tot begin Oktober.
Het is echt genieten in Dubrovnik en omgeving.

 

Taxi vervoer Dubrovnik luchthaven naar je hotel

Verlies geen minuut van je kostbare vakantie tijd, reserveer de taxi van de luchthaven naar je hotel vooraf.    De chauffeur wacht je op in de aankomsthal van Dubrovnik airport met een duidelijk zichtbaar bordje waar je naam op genoteerd staat en je bent direct vertrokken. Onderweg geeft de chauffeur de nodige praktische informatie over Dubrovnik en omgeving en zet je af aan de ingang van je hotel of appartement.
Reistijd Dubrovnik luchthaven - Dubrovnik stad: +/-  30 min.

 

Dubrovnik, trots op zijn hotels en appartementen

Logeren in Dubrovnik is echt comfortabel, laat je verwennen.
Dubrovnik mag trots zijn op zijn grote keuze in vier & vijf sterren hotels/luxe appartementen.
Vele hotels zijn direct aan het strand gelegen, je stapt zo van je kamer de helderblauwe Adriatische zee in. Dubrovnik heeft fijne hotels en appartementen voor elk budget.

 

Slapen binnen de stadsmuren van Dubrovnik

Logeren in het oude stadsgedeelte van Dubrovnik kan natuurlijk ook.
Slapen in het hart van Dubrovnik's oude stad, romantischer kan het niet.
Tal van appartementen en hotelletjes vindt je in de smalle straatjes van Dubrovnik oude stad en vanuit je kamer geniet van een geweldig uitzicht op historische gebouwen.

 

Ook zin in een rondleiding in Dubrovnik met Nederlandse gids Antje ?

Informatie & reserveren:
Schrijf naar: info@perfect-travel-croatia.com
Nederlandse gids Dubrovnik Antje van Berkel - Crvik
Bel, Whats App: +385 91 2707800